Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Ninon SchutteSinds 1999 is Ninon werkzaam als zadelmaker en zadelpasser. Al jong was zij bezig met constructies en leergierig naar het verwerken van stof en leer. Het praktisch bezig zijn bleek helemaal bij haar te passen.

janneke koekkoekNa haar afstuderen als dierenarts in 2007, bleef Janneke zoeken naar nieuwe inzichten en opleidingen om het lichamelijke en geestelijke welzijn van paarden zo optimaal mogelijk te begeleiden en verbeteren.

Linda Kroes- Van Diepen studeerde in 2005 af in de diergeneeskunde. Tijdens en na haar studie leerde ze veel door bij verschillende dierenarts praktijken te werken. Ze concludeerde dat de reguliere diergeneeskunde niet altijd het juiste antwoord had voor bepaalde problemen bij paarden. Paarden hebben veel verschillende bewegingsproblemen die meer nodig hebben dan reguliere medicijnen. Ze besloot haar kennis verder uit te breiden en heeft nu diploma’s in Osteopathie, Chiropractie, Sportmassage (Jack Meagher methode), Cranio Sacraal therapie, Acupunctuur, Lasertherapie en Kinesiologie. Haar doel is om met al deze kennis zo compleet mogelijk behandelingen en advies te geven aan zowel paard als ruiter.

Hier kan je zien wanneer Linda aanwezig is.

Hoefspecialist Klaas Feuth zet zich al ruim tien jaar in voor gezonde paardenhoeven. Naast het bekappen van paard, pony of ezel, kunt je bij Klaas Feuth ook terecht voor een deskundig advies bij en behandeling van alle mogelijke hoefproblemen. Een uitgebreide toolbox, variërend van de aloude rasp tot moderne kunststof hoefbeschermingstechnieken en hoefschoenen, zorgt ervoor dat je met iedere hoef gerelateerde vraag bij deze Hoefspecialist terecht kunt. De vele jaren praktijk- en scholingservaring die Hoefspecialist Klaas Feuth heeft opgedaan, zie je terug in zijn betrouwbare en effectieve kennis en kunde.

natascha bos tmbNatascha Bos is, zolang ze hier op aarde is, al gefascineerd door paarden. Na haar carrière in het bedrijfsleven is ze zich gaan verdiepen in de natuurgeneeskunde. Ze raakte zo enthousiast dat ze haar oude branche achter zich heeft gelaten. Na haar studie kPNI kwamen er steeds meer paarden op haar pad die binnen het reguliere veld niet meer verder geholpen konden worden. Dat was het moment dat ze besloten heeft om haar kennis en ervaring in te zetten voor dieren, met name paarden.

Hoewel zij gediplomeerd western en freestyle (Emiel Voest) instructeur is, houdt haar bedrijf Kings-Crossing zich zeker niet uitsluitend bezig met westernpaarden. Binnen haar bedrijf wordt zadelmak gemaakt en gewerkt aan de mentale, emotionele en fysieke balans van het paard.

Volgens Irene bestaan er geen probleempaarden, maar enkel paarden die een probleem hebben met hun eigenaar. Als wij ons er niet mee bemoeien is er meestal niets aan de hand. Het probleem ontstaat vaak pas op het moment dat de training sneller gaat dan wat het paard op dat moment kan leren. Irene probeert paarden opnieuw in balans te brengen en eigenaren te laten zien hoe het paard leert en hoe je je paard met plezier in zijn werk, rustig en relaxed krijgt. 

Marco is dierenarts bij SMDC (Sporthorse Medical Diagnostic Centre) en gecertificeerd paardentandarts (Academy of Equine Dentistry Idaho, USA)

De specialiteit van Jeannette is om met homeopathie de gezondheid van paarden te verbeteren en de oorzaak van klachten aan te pakken.

Heeft je paard vage of ernstige klachten? Heeft een andere behandeling niet het beoogde resultaat? Is de oorzaak van een klacht niet te vinden? Met de homeopathische methode Integra kan Jeannette snel en zeker de oorzaken vinden van allerlei klachten. Integra is een combinatie van effectieve theorieën uit de natuurgeneeswijze en de positieve resultaten spreken voor zich.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk