Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Mireille den Hoed

Vind je het leuk om in groepsverband te leren? We geven meerdere keren per jaar de gratis Lezing over de verschillende scheefheden. Ook worden er regelmatig lezingen over andere onderwerpen georganiseerd.

Ga je graag zelf onder begeleiding aan de slag? Dan is de workshop Longeren zonder Hulpteugels of de workshop Werken aan de Hand interessant voor jou! 

Ben je op zoek naar een (op)rechte manier van trainen voor jou en je paard? De Leergang Technisch Trainen geeft ruiters van verschillend niveaus de kans om over een langere periode in de leer bij Mireille te gaan.
Vind je de stap naar de Leergang (nog) te groot? Dan is de Theoriecursus Oefeningen voor het herstellen van de verticale balans wellicht iets voor jou. In een reeks van vijf avonden leer je minstens 10 belangrijke oefeningen voor het herstellen en trainen van de verticale balans.

Zie de agenda voor de planning van de aankomende maanden. Hier vind je ook meer informatie over data en prijzen.

Zelf een clinic, cursus, workhop of lezing met Mireille organiseren bij jou in de buurt? We informeren je graag over de mogelijkheden!

In balans aan de dubbele longe; een ontspannen, nageeflijk en correct bewegend paard zonder hulpteugels!

In een kleine groep van maximaal 8 personen ga je je een dag verdiepen in het rechtrichten aan de dubbele longe. We beginnen de dag met een stukje theorie en gaan vervolgens het geleerde in de praktijk brengen. Je gaat zelf, onder begeleiding, met meerdere paarden aan de slag!

Klik hier voor meer info!

In balans aan de enkele longe; een ontspannen, nageeflijk en correct bewegend paard zonder hulpteugels!

In een kleine groep van maximaal 8 personen ga je je een dag verdiepen in het rechtrichten aan de enkele longe. We beginnen de dag met een stukje theorie en gaan vervolgens het geleerde in de praktijk brengen. Je gaat zelf, onder begeleiding, met meerdere paarden aan de slag!

Klik hier voor meer info! 

 

Steeds meer ruiters ontdekken Werken aan de Hand. Het is een mooie aanvulling op andere trainingsmethoden om met je paard aan de slag te gaan. Deze eendaagse workshop is een kennismaking met de basis, waarna je thuis zelf aan de slag kunt gaan.

Voor gevorderden die hun vaardigheden willen verfijnen, bieden we praktijkdagen aan. Kijk in de agenda voor data en beschikbaarheid.

Wanneer ga je trainen aan de hand?

  • Aanvulling op je training
  • Afwisseling
  • Jonge paarden in balans leren komen zonder ruitergewicht

Onze trainingsmethode maakt geen gebruik van hulpteugels, dus het paard wordt niet bijgezet. We vragen het hoofd niet naar beneden. Nageeflijkheid ontstaat door recht gerichtheid en activiteit van het achterbeen.

In een kleine groep van maximaal 8 personen ga je je verdiepen in werken aan de hand. De workshop start met een theorieblok over het in verticale balans komen aan de hand. Daarna krijg je de mogelijkheid om met verschillende paarden in de rijbaan te oefenen.

Je hoeft geen eigen paard mee te nemen, maar het mag wel!
We werken sowieso met onze paarden en/of paarden die bij ons in training staan. Omdat zij onze manier van werken aan de hand kennen kunnen ze jou super leren hoe het kan voelen!

Je ontvangt een hand-out van de theorie. Je sluit de dag af met een certificaat van deelname. Kijk hier voor data en beschikbaarheid.

Wanneer is je paard in verticale balans?

Ieder paard is van nature scheef. Dat merk je als ruiter aan allerlei signalen. Het is aan jou om die scheefheid te verminderen. Voor het behoud van je paard!

Wil je weten hoe? De gratis lezing van Mireille den Hoed is een verstandige eerste stap!

Wie is Mireille den Hoed?

Mireille is Revalidatietrainer en Instructeur Klassieke Dressuur (Instructeur Paardensport Niveau IV) en oprichter van en docent aan de opleiding Technisch Trainen. Sinds 2010 traint ze bij de klassieke trainer Rien van der Schaft en daarvoor leerde ze 8 jaar lang bij de Belgische "rechtricht specialist" Antoine de Bodt.

Mireille heeft verschillende paarden t/m Z2 uitgebracht. De op 5-jarige leeftijd afgekeurde De Rechter heeft ze succesvol in het ZZ-Licht uitgebracht. Vele paarden die afgeschreven waren zijn door haar manier van trainen en in samenwerking met de specialisten waar Stal Mireille nauw mee samenwerkt, weer zuiver gaan bewegen en hebben het plezier in het werk hervonden. Maar ook als je paard geen problemen heeft is het interessant deze lezing bij te wonen!

Tijdens de coronacrisis online te volgen. Hier vind je meer info en kun je je aanmelden. 

 

Met Irene Smeets en Mireille den Hoed

Tijdens een dagdeel ga je met Irene aan de gang met Natural Horsemanship. Je gaat werken aan leiderschap, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Je leert de taal van je paard spreken en je werkt aan de emotionele en mentale balans van je paard eerst in theorie, maar daarna zeker in de praktijk.

Het andere dagdeel ga je met Mireille onder het zadel of aan de longe aan ’t werk. Je leert oefeningen om je paard in zijn balans te verbeteren. Je leert hoe nageeflijkheid hoort te voelen. Nageeflijkheid die vanuit het achterbeen ontstaat en doorstroomt over de rug, via de schoft naar de hals, de nek en de kaak.
Alles afgestemd op de mogelijkheden van jou in combinatie met je paard.

De gehele dag door kun je vragen stellen, kijken bij de andere deelnemers en genieten van in alle rust werken met je mooie viervoeter.

Hier vind je meer info en kun je je aanmelden.

Een 2-daagse open clinic, waarin je een combinatie van Feldenkrais lessen en rijlessen krijgt. Deze clinic is geschikt voor deelnemers die nog niet eerder bij Wendy hebben gereden, maar ook oude bekenden zal ze een uitdaging op hun eigen niveau kunnen bieden.
De lessen zijn gericht op het verscherpen van je lichaamsbewustzijn, balans en beweging, waardoor de communicatie met je paard lichter en harmonieuzer wordt.

De dagen beginnen met theorie en Feldenkrais oefeningen, waarna rijlessen volgen in groepjes van meestal 3 combinaties tegelijk. Overige deelnemers observeren tijdens de rijlessen, luisteren naar Wendy’s uitleg tussendoor en krijgen regelmatig de gelegenheid om vragen te stellen.

Deelname is inclusief een goed verzorgde lunch, koffie/thee en overnachting van je paard.

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden. 

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk