Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

In 2016 kreeg ik voor de eerste keer les van Mireille, tijdens een combidag Horsemanship en Klassieke dressuur met Irene Smeets. De Friese merrie Jazz waar ik op rijd, heeft moeite met ontspannen en was erg scheef. Haar hoofd hield ze het liefste hoog in de lucht en aan de linkerteugel hing voor mijn gevoel een baksteen. Tijdens die eerste les voelde ik zoveel positieve verandering bij Jazz, dat het naar meer smaakte. De tweede les liet Mireille mij de linkerteugel volledig los laten.

Dat voelde heel vreemd aan. Maar het werkte na een paar keer zo rijden super! Daarna had ik nauwelijks meer last van die 'harde' linkerteugel. En door meer voorwaarts te rijden, kwam ook de ontspanning in haar lijf vanzelf. Een heerlijk gevoel is dat als het vanzelf ontstaat.

 

Sindsdien kom ik regelmatig lessen. Het is voor mij een eindje rijden en het kost dus best veel tijd om te lessen. Maar het is iedere keer de moeite waard. Elke les maak ik weer zo'n grote verandering met Jazz door en leer ik nieuwe dingen. Dat heb ik niet eerder bij andere instructeurs ervaren. Mireille legt heel helder uit en de wijze van rijden is 'simpel', logisch en paardvriendelijk. Maar ook anders dan ik gewend was, dus daar moest ik wel aan wennen. Ik heb iedere keer genoeg huiswerk waardoor ik thuis weer een tijdje zelf vooruit kan.

Mireille legt de vinger precies op de zere plek en pakt dat samen met je aan. Ze is daarnaast eerlijk. Zo liet ze weten dat Jazz linksachter niet helemaal zuiver liep. Dat is niet het nieuws waar je op hoopt. Maar ze heeft me daarna geholpen om daar in de training zo goed mogelijk mee om te gaan en mee naar oplossingen gezocht. Ik vind het mooi dat Mireille zich op diverse gebieden ontwikkelt en die kennis en passie deelt. Zowel als op de grond, als met longeren, als in het rijden kan ze helpen. Ik houd van afwisseling en ik denk dat het ook goed is voor je paard. De sfeer is bovendien relaxed en gezellig.

Ik heb daarnaast diverse theoriecursussen gevolgd. Zoals een clinic van Wendy Murdoch over de Sure foot pads. Dat was iets heel nieuws voor mij en ik gebruik twee pads nu ook thuis. Recent heb ik de theorie cursus Oefeningen voor het herstellen van de Verticale balans gevolgd. Die kan ik iedereen aanraden. Het heeft mij veel inzicht gegeven in de verschillende oorzaken waardoor een paard scheef is/voelt en daar hoort een andere aanpak bij. Je leert daar vervolgens in de praktijk mee aan de slag te gaan. Je kon filmpjes insturen van de oefeningen die we leerden tijdens de cursus, waar je thuis dan mee ging oefenen. Daar kreeg je feedback op van Mireille, maar ook van de andere cursisten. Omdat de cursus in een groep was, leerde je ook bij andere paarden kijken en kon je ervaringen delen. Dat was prettig.

Ik kon het bijna niet geloven, maar toen ik na de cursus weer bij Mireille kwam lessen, was Jazz eigenlijk behoorlijk recht. Dat had ik een tijd terug niet durven hopen. Heel erg blij mee en trots op Jazz! Natuurlijk blijven er genoeg andere dingen om aan te werken voor Jazz en mij. Dus ik blijf graag bij Mireille komen om nog meer te leren.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk