Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Moedeloos, hopeloos, gefrustreerd maar vooral heel erg verdrietig was ik vorig jaar september 2018.

Wist niet meer wat ik met Magic aan moest. Magic is een Arabier met een endurance verleden. 

Hij was mega scheef, kon niet galopperen, had een hupje in draf bij verruiming en dat uitte hij vooral door extreem te gaan schudden met zijn hoofd. Ook krulde hij zijn hoofd zo extreem in dat zijn kin vrijwel op zijn borst kwam waar hij niet meer uit te halen was. Dit liet hij ook aan de longe zien. Magic liep ook constant met de rem er op.
Het was een negatieve spiraal waar ik niet uitkwam en ik werd er bang, onzeker en verdrietig van. En dat is geen goede basis om een paard te helpen verbeteren.

Op aanraden van meerdere mensen kwam ik bij Mireille terecht en de eerste les opende mijn ogen en gaf mij hoop dat het nog goed zou kunnen komen met ons. Ik werd er enthousiast en fanatiek van.
Magic werd ook rustiger van de prettige en rustige manier van lesgeven van Mireille.

Het schudden bleef helaas wel dus op advies van Mireille een afspraak gemaakt met Linda van Diepen.
Tijdens ons eerste gesprek viel vooral het woord oei dus ik realiseerde mij dat het erg slecht met Magic ging. December 2018 was de eerste behandeling van Linda en daar kwam uit dat zijn cranio sacraal systeem zwaar bevuild was met opstoppingen. Tevens zat zijn bekken muurvast dus of dat ooit los zou komen was nog maar de vraag. Het werd dus heel erg duidelijk dat het erop of eronder was. Magic moest gaan verbeteren!

Gelukkig reageerde Magic erg goed op de behandelingen van Linda. Haar kundigheid en liefde voor het dier zijn zo mooi om te zien. De prachtige samenwerking met Mireille heeft zoveel moois en goeds gedaan. Magic heeft begin oktober 2019 van Linda groen licht gekregen dus we mochten eindelijk ook gaan galopperen en ik moest hem gaan zien als gewoon gezond paard. Wat was ik trots en blij!

Dankzij de theoriecursus van Takt Academy heb ik inzicht gekregen hoe moeilijk goed paardrijden nu toch eigenlijk is. Maar dankzij de geweldige lessen van Mireille mogen Magic en ik groeien en leren.

Ik ben Mireille en Linda zo ontzettend dankbaar! Zonder die kennis en vaardigheden was Magic er niet meer geweest. Heb zoveel mogen leren en nog steeds is de weg naar verbeteren een droom om te mogen doen. Paardrijden is een kunst en dat laat Mireille heel mooi zien en voelen. Magic en ik dansen en genieten nu samen. Ik zit nu op een hele grote roze wolk te genieten van deze mooie ervaring.

Lydia

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk