Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Een paar maanden geleden kreeg ik het advies van mijn dierenarts om een andere manier van trainen te gaan volgen. Mijn Friese merrie is linksgebogen en overbelast zo haar rechtervoorbeen. Dit uitte in een lichte onregelmatigheid. Van de ostheopaat die eens in de maand Boukje behandelt, kreeg ik het boek ‘Je paard succesvol trainen’ van Karin Leibbrant.

En op die manier kwam ik terecht bij Mireille. Veel theorie dat te vinden is in het boek, zie ik duidelijk terug in de lessen en de manier van rijden van Mireille.

De eerste twee lessen dacht ik echt ‘Waar ben ik mee begonnen?’, maar ik wilde niet te snel opgeven en deze manier van trainen de kans geven, tenslotte moet ik het leren en mijn paard ook nog eens. Maar nu voelt het voor mij als een wereld van verschil. Ik merk dat door de verschillende oefeningen die we geleerd hebben (in vijf lessen) dat Boukje zoveel rechter is geworden! Ook zet ze zich veel minder vast in haar hals en heeft ze veel meer lengte in haar hals waardoor ze haar rug weer veel beter gebruikt en daardoor prettiger te rijden is.

Ik ben heel benieuwd wat de toekomst ons nog gaat brengen. Ik hoop uiteindelijk weer op concours te kunnen gaan wanneer wij beiden er klaar voor zijn. Eén ding dat zeker is: wij blijven bij Mireille lessen. Het is, voor mij, een hele andere manier van trainen, maar wanneer je er open voor staat, zie je een hele andere kant van hoe je je paard (beter) kunt trainen. Ik kan Mireille dus echt aanbevelen! Ik heb ontzettend veel geleerd in een paar lessen en we hebben echt vooruitgang geboekt, want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde van ons paard maken, namelijk een ‘happy athlete’.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk