Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

stinkyNina (Welsh, geboren in mei 2011, Heidehof’s Don Diëgo x Downland Folklore)

Kleine Nina komt steeds beter uit de verf. Wát een goede pony!! Ze is steeds langere stukken in balans en dus nageeflijk en dan weet je echt niet wat je ziet.

Ze is echt een prachtige pony met enorm veel potentie. We zijn benieuwd wie er op haar pad gaat komen om samen met haar te gaan vlammen! 

Begin oktober kregen we van Linda groen licht om met Nina aan de hand te gaan werken. Wat een genot om te doen met dit meisje! Ze is heel sensibel en is zowel fysiek als mentaal sterk, wat maakt dat werken met haar een feestje is! 

Na 2 maanden Nina aan de hand krachtiger maken en beter in balans brengen, kregen we begin december groen licht om haar onder het zadel te gaan trainen. Helaas ben ik veel te groot voor de pony's en moest ik dat stukje aan Anja overlaten. Ondertussen, ruim een maand verder rijden zowel Anja als Noa, onze working student, haar met mijn begeleiding. En wat doet ze het goed!!! 

Nina is een zeer goed bewegende pony en heeft gangen van een paard. Dat grote bewegen maakt het soms ook moeilijk. Hierdoor heeft ze soms moeite haar ritme te vinden. Maar als ze dat dan heeft, weet je niet wat je ziet. Dit wordt een geweldige sportpony, wij hebben hoge verwachtingen van haar! 

De aankomende tijd zullen wij doorwerken aan een mooie basis onder het zadel. En als ze er klaar voor is, dan komt de juiste eigenaar (kleine maar volwassen amazone) zeker weten op haar pad. 


Nina is het vriendinnetje van Basje. Ze zijn samen eind maart 2021 bij ons in training gekomen.

Nina heeft al mooie stappen gezet in de training en ze was net onder het zadel. 

Maar in juli werd Nina heel ziek, een ernstige ontsteking van maag en dunne darm met oedeem in de buikholte als gevolg van gastritis. Door de pijn, het tijdelijk niet eten en maar liefst 10 dagen op de kliniek staan, had ze een aardig jasje uitgedaan.

Inmiddels is ze gelukkig weer mooi aangekomen en staat ze weer in de kudde als maitresse van Crème ;-). 

Nina heeft onlangs een behandeling gehad van onze vaste dierenarts en behandelaar Linda van Diepen, maar die vond haar nog niet helemaal haar oude zelf. Nina krijgt dus nog even vrij en een vervolgbehandeling, voor we weer met haar aan de slag gaan. 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk