Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Dit bizar knappe paard is Mads (Everdale x Fuerst Piccolo), geboren in april 2017. De trotse eigenaresse is de belgische Pascale Degroote.

Mads blijft voorlopig bij ons wonen. Hij is pas 3 en ondanks dat hij zadelmak is, moet hij echt nog alles leren. De training zal voorlopig bestaan uit mentale training en als hij daar klaar voor is, werken aan de hand.

Mads zal het aankomende jaar nog niet bereden gaan worden. Mads heeft al een drukke eerste week gehad in Empe. Zo leerde hij wonen in een paddock en onbeperkt hooi eten uit een bak, hij leerde dat wilgentakken hem niet aanvallen maar eetbaar en lekker zijn, gingen zijn ijzers er af en kreeg hij zijn eerste behandeling bij Linda van Diepen.

Bijzonder maar vooral ernstig wat de korte tijd onder het zadel (kort in de hals gereden) al met zijn rug heeft gedaan. Maar we maken ons geen zorgen, de aankomende maanden zal dit door de behandelingen en rust weer helemaal goed komen.

Prachtige geweldige Mads is na een jaar in training te zijn geweest, in juni naar huis gegaan. Ik ben zo verknocht aan dat paard! Ik had hem graag willen houden. Maar zo werkt het nou eenmaal niet. Gelukkig heeft hij een geweldige eigenaresse die super goed voor hem zorgt en hij heeft ook een geweldige plek waar hij altijd buiten staat met vriendjes. 

Ik ben Pascale enorm dankbaar voor haar vertrouwen. Wat een luxe om een jong paard maar liefst een jaar lang te mogen trainen!! Hij is naar huis gegaan met een perfecte basis waar hij de rest van zijn leven plezier van zal hebben. 

Gelukkig blijven we Pascale en Mads met regelmaat terug zien. Ze gaan samen in september 2021 beginnen met N2 van de Leergang Technisch Trainen en Pascale wil daarna graag door naar N3 en N4. Haar doel is om onze manier van trainen ook zoveel mogelijk in België uit te gaan dragen. En dat vinden wij natuurlijk geweldig!! 

En dan staat deze knappe man al weer 9 maanden bij ons, wat gaat de tijd toch bizar hard! 

Mads is in alle opzichten een heerlijk paard. Iedere training met hem is genieten. Hij is ondertussen goed aan de hand getraind en sinds zo'n 3 maanden wordt hij ook 2 à 3 keer per week onder het zadel getraind op advies van Linda. En dat doet hij heel erg goed! 
Mads is ondertussen ook al een paar keer mee geweest naar het bos waar hij rondloopt alsof hij nooit anders heeft gedaan.

He plan is dat Pascale Mads deze zomer mee naar huis gaat nemen. Hij kan dan: 

🐴 Perfect aan de hand lopen
🐴 Stoppen op uitademen, zowel aan de hand, de longe als onder het zadel 
🐴 Netjes blijven staan op poetsplaats of waar dan ook, zonder hem vast te hoeven zetten
🐴 Werken aan de hand
🐴 Longeren
🐴 Inparkeren
🐴 Perfect stil blijven staan met opstappen
🐴 Werken onder het zadel in ontspanning in stap, draf en galop
🐴 Perfect trailer laden
🐴 Super braaf zijn in het bos
🐴 Over een zeiltje lopen
🐴 'Enge' dingen wegjagen
🐴 Etc. Etc. Etc. 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk