Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

koukiKouki is springen gefokte ruin uit 2015 (Lord Roscharden x Landetto).

Heel erg helaas heeft de eigenaresse van Kouki eind maart besloten Kouki naar huis te halen.

Kouki heeft in zijn leven nog niets gezien en meegemaakt. Hij kende werkelijk nog helemaal niets toen hij bij zijn huidige geweldige eigenaresse kwam. De eerste beetjes heeft zij hem thuis geleerd, zodat hij iig een halster om kon en ze met hem kon lopen. En nu staat deze heerlijke vent sinds 9 januari bij ons om zadelmak (in de breedste zin van het woord 😉) gemaakt te worden.
Kouki vindt veel dingen eng omdat hij nog niets kent, maar zijn nieuwsgierigheid is groter dan zijn angst, wat hem prettig trainbaar maakt en met grote stappen vooruit gaat.

In de eerste week hier werd er wat achterstallig onderhoud gepleegd. Zijn gebit werd gedaan voor ’t eerst in zijn leven, zijn voetjes voor de 2e keer in zijn leven en hij kreeg zijn eerste behandeling van Linda van Diepen.
Haar boodschap over dit paard was: “Let op dat dit paard major!!!! compenseert. Hij roteert zijn lijf om de as waardoor het lijkt of zijn bekken goed zakt (mannequin beweging) maar si zit zo vast als een huis… Eerste doel is een normale stap vanuit normaal gebruik van alle gewrichten in de achterhand, eerst de asymmetrie corrigeren”.

Leuke opdracht toch, met een paard die het nog spannend vindt dat ik überhaupt naast hem loop? 😊😊😊 Ik ben dus lekker bezig met hem. Wordt vervolgd!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk