Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Gaga Lady Dit mooie meisje is Gaga-Lady (Toulon x Garanco, 2011).

Gisteren was een heel bijzondere dag. Na 1.5 jaar (toen werd Joyce 2 keer achter elkaar van Gaga afgeschoten (daar had ze overigens alle reden toe)) heeft Joyce gisteren weer op haar mooie meisje gezeten. Wat was dat een mooi moment! 

Gaga is echt een heel moeilijk paard. Als haar balans niet klopt krijgt ze stress. Mede daarom was Joyce best nerveus. Maar met goede aanwijzingen van en Anja naast hun zijde, ging het super goed. Tranen van geluk bij Joyce! Al haar geduld werd beloond; ze voelde voor het eerst een in balans gaande Gaga onder zich. 
De komende maanden zal dat heel rustig aan verder uitgebreid worden. 

En dan zie ik nu dat ik nooit een update over Gaga heb gegeven, schandalig! De tijd gaat ook zo bizar hard! 

Gaga staat nu, met een onderbreking van een kleine 2 maanden in de zomer, bijna een jaar bij ons in training. 

We wisten vanaf het begin af aan dat Gaga een pittige en lange revalidatie stond te wachten. En dat is ook gebleken. 

Eerlijk is eerlijk, makkelijk is het niet geweest, zowel fysiek als mentaal niet. Wat had dit meisje een stress en enorm grote onbalans. En wat is ze nu relaxed en in balans, zowel fysiek als mentaal. Ze is zo enorm veranderd!! 

Nu, bijna een jaar later, kunnen we met veel trots en dankbaarheid zeggen dat het ontzettend goed gaat met Gaga. Ze is ondertussen al weer een aantal maanden onder het zadel en haar metamorfose is grandioos. Wat een geweldige merrie! 

Momenteel werken we haar zo'n 3, soms 4 keer per week onder het zadel (de andere trainingen zijn aan de hand of aan de longe). Gaga kan zichzelf steeds beter in balans houden. Als ze haar balans kwijt raakt (eerst zowel verticaal als horizontaal, nu alleen nog horizontaal, de verticale balans is heel goed) dan gaat ze steeds harder. Het kost kracht om helemaal op eigen benen te zijn zonder zich op de voorhand te storten. En kracht opbouwen kost tijd. 

Joyce en Robbert, heel veel dank voor jullie geduld en vertrouwen!! 

Gaga-Lady is op 18 januari, na behandeling van Linda van Diepen, bij ons in training gekomen.
Gaga heeft meerdere fysieke issues, waaronder problemen in het SI / LS gebied. Dit, tezamen met een spierscheur in de linker biceps femoris, veroorzaakt door een nare val in het verleden, heeft in de loop van de jaren voor een verkeerd bewegingspatroon gezorgd.

Na behandeling op de kliniek en aanvullende behandeling door Linda hier op stal, gaan we met babystapjes aan de slag om te kijken of we Gaga weer in een gezond bewegingspatroon kunnen krijgen. Na een week stappen aan de hand, mag ik haar aan de hand gaan corrigeren in haar balans en manier van bewegen.
Maar, naast de fysieke issues is Gaga ook een zeer sensibele merrie en heeft ze enorm veel stress bij iedere vraag die ik haar stel. Wat overigens niet zo gek is gezien haar verleden.
Dit betekent dat ik in eerste instantie zal werken aan haar mentale balans, voordat ik haar fysiek kan helpen.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk