Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

stinkyBasje (officieel Rooysé Basje (Nia Domo’s Bolero x Den Bramel’s Baye) is een stoere Welsh ruin uit 2015.

Basje doet het super goed onder het zadel, maar blijft snel schrikken van geluiden buiten. Dat is de reden dat Basje momenteel voornamelijk mentaal getraind wordt. Als hij weer wat meer vertrouwen heeft, zullen we het werk onder het zadel weer verder opbouwen. 

Basje kreeg goed nieuws bij Henk (van der Veen, Lingehoeve Diergeneeskunde). Hij mocht weer aan de bak! 

Na behandeling van Linda (van Diepen, Horse In Motion) mocht ik lekker aan het werk met deze kleine boef. Uiteraard eerst aan de hand. Nou, dat was wat! Basje is echt op alle vlakken een heel moeilijke pony. Ik had mijn handen vol aan hem! Hij kan zijn lijf in 100 bochten tegelijk wringen en daarnaast is hij mentaal ook nog lang niet waar hij moet zijn. Dat maakte dat Basje, met zijn klein formaat, een zeer grote uitdaging was en is! 

Ondanks dat ik mijn handen vol aan hem had, was Linda bij iedere check zeer positief. Basje zijn lijf ontwikkelde enorm goed! En dat maakte dat we vanaf begin december training onder het zadel mochten gaan mee nemen. Ik baalde als een stekker dat ik dat aan iemand anders moest overlaten, maar ik zou echt een pony-pletter zijn. 

Ondertussen is hij nu ruim een maand onder het zadel en hij pakt het echt heel goed op. Stap en draf zijn goed bevestigd en hij komt al mooie stukken naar ontspanning. Het grote voordeel van een paard aan de hand sterker maken en al alles leren: je stapt op en ze kennen dan al zo veel! Ideaal. 

Basje wordt momenteel ook door onze medewerksters Kim en Noa gereden onder mijn begeleiding. 

Basje is samen met zijn vriendinnetje Nina eind maart 2021 bij ons in training gekomen. Helaas moesten we de training stoppen omdat Basje niet zuiver is. Onze vaste DA Linda (v. Diepen) heeft zijn eigenaresse Astrid Hoppenbrouwers geadviseerd om verder onderzoek te laten doen en Basje heeft eind augustus een afspraak in zijn agenda staan bij Henk van der Veen. Tot die tijd staat hij lekker vakantie te houden met zijn maatje Henkie. Hij vermaakt zich prima met eten en spelen, maar we hopen natuurlijk dat we de training binnenkort weer kunnen voorzetten!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk