Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Yens jan 21

Helaas werd Yens een paar maanden geleden onzuiver. Na uitgebreid onderzoek bleek hij een oude blessure te hebbben aan 't SI-gewricht en een verse blessure aan zijn knie LA. Hij kan nogal maf doen in de paddock en dat is hem duur komen te staan. 
Ondertussen 4 IRAP behandelingen, behandelingen van Linda, aanvullende supplementen van Natascha en veel, heeeeeel veel stappen verder, lijkt hij de goede kant op te gaan. 
Na beoordeling en behandeling van Linda afgelopen maandag is na overleg met de regulier behandelend DA Henk van der Veen (Lingehoeve Diergeneeskunde) besloten dat we hem langzaam verder gaan opbouwen. 

Mentaal is hij de afgelopen maanden enorm verbeterd. Hij kan nu veel beter omgaan met dingen die hij spannend vindt. 

Het doel is om hem nu ook onder het zadel sterker te gaan maken. Dus het vele stappen blijft (wandelen, werken aan de hand en werken in menpositie) en daar gaan we het werk onder het zadel en wat drafwerk aan toevoegen. 

Fingers crossed! 

Ondertussen staat Yens alweer 3 maanden bij ons in training en hij is een totaal ander paard geworden. Hij ziet er werkelijk prachtig uit en zijn ogen zijn helemaal beter verklaard! 
Het werken met Yens bestaat uit hem fysiek sterker maken door middel van werken aan de hand. Ik leer hem zijn lichaam correct te gebruiken waardoor hij steeds sterker en daardoor beter belastbaar wordt, zodat we hem over een tijdje ook onder het zadel kunnen gaan trainen. 

Naast zijn fysieke training ben ik heel druk hem te helpen meer rust in zijn koppie te krijgen. Want dat is wel echt een groot ding bij Yens. Hij is ontzettend onzeker en zijn emmertje is heel snel vol wat zich uit in erg schrikkerig gedrag en het op een lopen zetten. 
Als ik zie hoe hij de afgelopen 3 maanden veranderd is, is dat gigantisch. Maar voor we veilig met hem kunnen rijden moet er ook nog wel heel veel gebeuren. 

Zijn eigenaresse Lydia is geweldig. Iedere vooruitgang ziet ze en ze is blij met ieder klein stapje. Yens krijgt dan ook alle tijd die hij nodig heeft en dat is fijn voor Yens maar ook heel fijn voor ons! 

“Sinds begin oktober staat mijn vier jarige Friese ruin Yens (Hessel x Beart) bij Mireille en Anja op stal. Na wat omzwervingen zijn we eindelijk weer op het ‘rechte‘ pad. We hebben samen moeten ondervinden dat het begeleiden en opleiden van een jong (sport)paard een vak apart is. En zoals vaak met dit soort dingen trekt het paard aan het kortste eindje.
Achteraf heeft hij natuurlijk al ruimschoots aangegeven dat het niet goed met hem ging. Steeds meer schrikken, niet aankomen, veel spierspanning. Daarna kwamen de oogontstekingen die maar niet over wilde gaan en een flinke allergische reactie waarbij hij zijn hele hals kapot heeft geschuurd. Na een aantal weken in de kliniek voor zijn ogen was het voor mij duidelijk dat ik professionele hulp in moest gaan roepen. Doordat Mireille en Anja i.v.m. de verhuizing even geen nieuwe paarden hadden aangenomen kon ik mijn grote vriend meteen brengen.
Na heel veel rust, regelmaat en reinheid en heel veel druppelen gaat het nu gelukkig veel beter met zijn ogen. Met de hulp van Natascha is door een beter voerplan en een reeks aan extra’s zijn immuunsysteem veel beter in balans gekomen . Linda heeft hem geholpen om ook weer balans in zijn lijf te krijgen. Zijn zelfvertrouwen begint ook weer terug te komen door de rustige training van Mireille. In de tussentijd ben ik op U-Star aan het leren hoe ikzelf Yens kan gaan rijden en begeleiden als hij daar aan toe is. We hebben samen nog een lange weg te gaan, maar ik heb eindelijk mijn vrolijke speelse boef weer terug.”

Lydia

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk