Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

NinotchkaDit is Ninotchka. Ninotchka is een prachtige grote en zeer goed bewegende merrie uit 2018 (JustWimphof x Nourejev).

Nina wordt 3 keer in de week door Mireille getraind en dan nog 2 dagen door haar eigenaresse Patricia. 

Nina is een echte en grote dame aan het worden! Zowel fysiek als mentaal. Ze heeft nogal een karaktertje, dus we hoeven ons niet te vervelen met haar. 

Momenteel wordt ze aan de hand gewerkt, heeft ze kennis gemaakt met een bit, leert ze netjes stil staan zonder vast te staan, heeft ze het zadel al een paar keer op haar rug gehad en leren we haar wijken voor druk en inparkeren. 

We hebben al groen licht van Linda om op haar rug te klimmen, dus daar werken we in alle rust naar toe. 

Ninotchka (alias Nina) kwam hier in 2020 (aug 2020 tot juni 2021) om te revalideren van een operatie aan haar kogelgewricht. Toen Nina destijds bij Linda kwam voor een behandeling, werd duidelijk dat Nina zichzelf een compleet verkeerd bewegingspatroon had aangeleerd.

Mireille had nooit gedacht dat ze een 2,5 jarig paard fysiek zou trainen, maar bij Nina was het wel echt zaak dat ze zo snel mogelijk haar lichaam weer goed ging gebruiken. En dat gaat een paard niet vanzelf doen op de weide. Daarom heeft Mireille Nina toen een periode aan de hand gewerkt.

Omdat Nina nog zo jong is mocht ze van de zomer lekker een paar maanden op de wei. In oktober 2021 kwam ze terug voor het Jonge Paarden Traject.

Sindsdien werkt Mireille Nina aan de hand om haar sterker te maken en voor te bereiden voor het werk onder het zadel. Daarnaast heeft Nina al kennis gemaakt met een bitje, trailer laden, buiten wandelen, zeiltjes etc. Het doel is haar op alle vlakken ‘een grote meid te maken’, klaar voor wat ze als rijpaard allemaal tegen kan gaan komen.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk