Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Lente jan 21

We zijn al weer een maand verder en Lente heeft zich ontpopt tot een fijne werkwillige dame. Esther rijdt haar nu 2 keer per week zo'n 20 minuten. Afgelopen maandag heeft Linda haar weer bekeken en behandeld en Linda was zeer tevreden. We mogen naar 3 keer in de week 20 minuten rijden, yeahhh!! 

De afgelopen tijd heb ik het trailerladen opgepakt en ook dat gaat heel goed. Nog even, en we gaan eens naar een ander terrein met Lente, dat is nu een logische volgende stap. 

Schandalig dat ik al die tijd niets meer heb geschreven over de paarden die bij ons in training staan. 

Ik heb de afgelopen maanden heel fijn met Lente gewerkt. Ik ben begonnen met het aanpakken van wat mentale issues. Lente is nogal een dametje en heeft nogal een mening zeg maar. En we hebben het werken aan de hand opgepakt en al best wel ver uitgebreid. Ze is aan de hand geweldig in balans in stap, inclusief alle zijgangen en we hebben een begin gemaakt wat kleine stukjes draf. 

Ondertussen wordt Lent iedere 4 weken gecheckt en behandeld door Linda van Diepen en passen we onze trainingen steeds aan op haar advies. 

De afgelopen weken hebben vooral in het teken gestaan van het opnieuw zadelmak maken van Lente. Met veel rust en geduld heb ik haar gewend aan mijn gewicht, aan iets boven haar, aan het zadel etc. etc. Lentet is heftig, maar ook een hele snelle leerling. En we mogen Lente ondertussen officieel zadel en ruiter mak noemen :-). . Esther heeft de eerste ritjes op Lente haar rug mogen beleven. En langzaam maar zeker zijn we Lente aan het klaarmaken voor haar toekomst als dressuurpaard. 

Dat betekent ook dat ik langzaam maar zeker het stokje aan Esther ga overgeven. Voor mij het moeilijkste stukje maar Esther is een geweldig iemand om mee samen te werken en staat 100% achter onze manier van aanpak. 

Vanaf 2 november staat Lente, een prachtig damespaardje (Bordeaux x Vivaldi) bij ons in training. Haar eigenaresse Esther vertelt hieronder hoe ze dat tot nu toe ervaart. 

"Na mijn ervaring met mijn vorige 2 paarden en ook dankzij deze ervaring, was ik voornemens om met mijn volgende paard een frisse start te maken. Mijn plan was om met een jong paard mee te nemen wat ik al had geleerd en ik keek er naar uit om samen verder te leren in het rijden en in de samenwerking. Ik was super blij (en nog steeds) toen ik Lente had gekocht, een 3.5 jarige merrie die nog onbeleerd was en alleen wat werk aan de longe kende. We zijn rustig begonnen met longeren en hadden een start gemaakt met zadelmak maken. Dat ging goed en ik wilde graag voor de zekerheid bij de eerste mogelijkheid een check door Linda van Diepen laten doen. Maar oef, haar diagnose gaf me een ander perspectief dan dat ik me had voorgesteld. Linda gaf aan dat Lente een blessure had opgelopen en daardoor zichzelf achter een ander bewegingspatroon had aangeleerd. Dat was schrikken: wat nu?

Omdat Lente nog zo jong is en ik hoop de komende 30 jaar (een beetje ambitie mag toch ????) plezier van haar te mogen hebben, wilde ik geen risico nemen. Ik had een aantal lessen, de theorie cursus en de workshop longeren bij Mireille gevolgd en haar manier van trainen en uitleg spreken me erg aan. Daarnaast vind ik erg prettig dat er nauwe samenwerking is tussen Mireille voor de fysieke training, Linda voor de fysieke behandelingen, Natascha Bos voor de voeding op maat en de hoefsmid. Het geeft me zo veel rust en vertrouwen dat de lijntjes zo kort en aanvullend zijn en ik denk dat dit absoluut het herstel ten goede komt! Dus was de keuze om Lente bij Mireille in training te zetten snel gemaakt.

Hoewel het herstel van Lente voor mij voorop stond, moest ik wel even slikken. Ik had er zo naar uitgekeken om samen verder te trainen, een band met Lente op te bouwen en na 2 jaar weer lekker te kunnen rijden met mijn eigen paard. Nu was het plan om verder te rijden uitgesteld en vervangen door werken aan de hand en aangezien ik en Lente dat nog niet konden heeft Mireille de training van me overgenomen.

Inmiddels staat ze 2 maanden in training bij Mireille en waar ik het gevoel had een stap terug te moeten doen, ben ik nu zo blij dat ik deze beslissing heb gemaakt! Door het complementaire aanbod en netwerk van specialisten en de training van Mireille zie ik Lente veranderen. En hoewel ik er naar uit kijk om zelf weer te mogen rijden, heb ik in korte tijd anders naar mijn paard, haar beweging en haar temperament leren kijken dankzij de heldere uitleg van Mireille en het zien van de training van Lente. Waar ze heel onrustig op de poestplaats kon ‘staan’ lukt het nu regelmatig dat ze los op de poestplaats staat met haar hoofdje relaxed laag, genietend van een bostel door haar manen. Waar ik het nog wel eens spannend vond om met haar aan de hand te lopen als er onrust in de omgeving was omdat ze dan rechtop naast me kon staan, heb ik nu meer horsemanship tools geleerd die me vertrouwen geven en zijn we stukjes langs de weg aan het lopen. En ik ben me er meer van bewust hoe leuk ik het vind om hier handiger in te worden en hoeveel meer hier in te leren is. Ook het werken aan de hand vind ik nu echt super leuk. Door naar de training aan de hand van Mireille te kijken, leert haar aanvullende uitleg mij om beter te kijken naar wat er precies in het paardenlijf verandert in de houding en buiging bij verschillende oefeningen. En nu ik zelf leer om met Lente aan de hand te werken bouwen we ook hier een band op en leren we samen verder in de training en samenwerking. Deze stap is wat mij betreft een super mooie basis en ik kijk met vertrouwen naar de komende jaren met Lente ????"

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk