Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Hope is een heel lieve sensibele 6-jarige merrie (2012) van Ferro.

Hope was na helaas wéér blessure in april 2020 bij ons om weer een start te maken met trainen. Ze leek het goed op te pakken maar al snel bleek dat ze het minimale werk wat wij haar aanboden, niet aan kon. Ze werd weer kreupel en Mardie ging voor de zoveelste keer met haar naar de kliniek. Een nieuwe blessure en een oude blessure speelde Hope parten. 
Hope is een mega sensibel paard. De conclusie na jaren dokteren en correct trainen met al het goede wat daar bij hoort, was dat Hope haar sensibele lijf niet goed kon gebruiken. Ze kon eigenlijk alleen maar op compensatie lopen om zo haar beperkingen te verdoezelen. 
Na lang overleg met Linda en Henk, de artsen die Hope door en door kenden, heeft Mardie besloten om niet verder door te gaan met Hope. 

Weer een prachtig paard is over de regenbroogbrug gegaan. We wensen Mardie heel veel sterke. Betere paardenmoeders als Mardie zijn er niet! 

Deze geweldig merrie is na bijna een jaar in training, eind mei naar huis gegaan. Het was een eer en een enorm genoegen om zo lang met deze superfijne dame te mogen werken. 
Mardie, heel veel dank voor je vertrouwen en tot snel tijdens een les! 

Het blijft volop genieten met en van deze prachtige merrie. Ze wordt alsmaar sterker en mooier! 
Nu haar balans en kracht zo is toegenomen pakt Anja sinds enkele weken ook af en toe een galopje mee. Hope heeft een heel goede galop, maar vindt balans hierin nog moeilijk. Maar ze laat zich super bewerken en doet altijd weer enorm haar best. Wat een geweldig fijn paard!

Ondertussen zijn we weer 7 weken verder. Hope is zich prachtig aan het ontwikkelen. Afgelopen donderdag (18 oktober) is ze weer behandeld en Linda was alweer heel tevreden. 
Mardie rijdt 2 keer per week op U-Star om zich onze manier van rijden / trainen eigen te maken en ze heeft ook al een paar keer op haar eigen geweldige Hope gereden! 
Na haar vakantie eind deze maand zal Mardie Hope 2 keer per week onder begeleiding gaan rijden en dat gaan uitbouwen naar weer helemaal zelf rijden met alleen nog maar les. 
Wij hebben er alle vertrouwen in. Hope is super en Mardie is lekker handig dus dat komt helemaal goed!

Hope is zo'n heerlijk paard! 

Afgelopen maand tijdens onze vakantie heeft onze fijne en ervaren leerlinge Marieke Wispels Hope getraind. En wat Marieke en wij ook al vonden, werd gisteren bevestigd door Linda; Hope is echt mega vooruit gegaan! 

Ze ziet er al zo anders uit! En tijdens het monsteren danste ze echt over de bodem. Zo gaaf!! Wat worden we blij van dit soort berichten. En uiteraard complimenten voor Marieke, die ons werk zo goed heeft weten voort te zetten. Top!

Hope is zoals alle paarden die bij ons in training komen eerst bekeken en behandeld door onze vaste dierenarts / osteopaat / chiropractor / cranio sacraal therapeut en Jack Meagher therapeut ? Linda van Diepen. Het gebeurt niet heel vaak dat een paard die wij voor revalidatie / training aangeboden krijgen ook direct getraind kan worden. Maar Hope hoefde na de behandeling maar een weekje rust en dan konden we met haar van start. Luxe!

De grootste uitdagingen bij Hope zijn haar leren op eigen benen te lopen en lengte in de hals te krijgen. Dat is haar tot op heden niet geleerd en dat is terug te zien in haar hele gaan. Ze krult zich makkelijk op, laat de rug hangen en het bekken kantelt hierdoor de verkeerde kant op waardoor haar achterbenen te ver achter haar lichaam blijven. Ik heb haar eerst een aantal keer aan de hand gewerkt om haar zonder ruitergewicht te helpen de verticale balans te vinden. Zonder die balans is loslaten in het lichaam / lengte nemen sowieso niet mogelijk. Daarna zijn we haar onder de vrouw gaan trainen, in eerste instantie vooral in stap. Ze vindt het zo moeilijk! Maar ze doet enorm haar best. In stap pakt ze al heel mooie lengte, in de draf zal dat ook steeds beter gaan.

Eigenaresse van Hope, Mardie van den Hater;
“Hope staat in training omdat ik op een eerlijke manier uit Hope wil halen wat er in zit. En ervoor zorgen dat we samen echt een combinatie worden, zodat we tijdens het rijden allebei blij zijn en heel veel plezier in het rijden hebben en houden. Dat we kijken naar de mogelijkheden en vanuit daar samen een team worden. Ik denk dat we dat bij jullie kunnen leren en daarom heb ik haar nu bij jullie op stal staan. En ik kan niet wachten om te zien hoe Hope doorgroeit. Als ik zie hoe Hope al veranderd is in de korte tijd dat ze nu bij jullie staat heb ik heel veel goede hoop op een mooie toekomst.”

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk