Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Jinse3

Jinse is een Friese ruin uit 2011 (v. Gjalt) en staat sinds half mei bij ons in training. 

We delen graag succesverhalen. Verhalen over paarden die door onze verantwoorde en voorzichtige trainingsmethode er weer helemaal bovenop zijn gekomen. Zo’n succesverhaal hadden we ook voor ogen toen Jinse bij ons in training kwam, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn. De mooie, lieve, prachtige Jinse is er niet meer.
Het paard dat zoveel harten van Friezen- en niet Friezenliefhebbers sneller deed kloppen bleek bij nader onderzoek met heel veel problemen te kampen. Het begon met een onzuiverheid linksachter, Linda van Diepen kon bijna met zekerheid zeggen dat dit door een trauma uit het verleden werd veroorzaakt. Vervolgens kwam daar een kreupelheid rechtsvoor bij. In eerste instantie is hij daarvoor met succes behandeld, waarna hij bij ons is gekomen voor revalidatie.

Aanvankelijk zat de training van Jinse in een stijgende lijn, maar de kreupelheid kwam na zes maanden terug. Dat baarde het behandelteam grote zorgen. Na uitgebreid onderzoek  is de conlusie dat Jinse het slachtoffer is geworden van een combinatie van een slechte constitutie en trauma. Zoals veel moderne sportpaarden werd ook Jinse gefokt op flexibiliteit en niet op stabiliteit.

Wat ontzettend zuur voor de eigenaresse om zo'n prachtig paard op 8-jarige leeftijd te moeten laten gaan.....

Jinse kwam met diverse problemen. Zo kwam hij moeilijk van de stap naar draf, was hij RV en LA onzuiver (problemen in kogel en SI-regio) en had synovitis op meerdere plekken in de hals.
Jinse is aangeboden en behandeld bij het SMDC waarna hij voor verdere behandeling / training bij ons is gekomen.
Het hele team van specialisten is met hem aan de slag gegaan. Zowel Linda van Diepen als Natascha Bos hebben Jinse in behandeling en wij zijn hem aan het trainen. In eerste instantie aan de hand en na 3 weken zijn we onder het zadel begonnen.

Jinse is een goed gebouwde en zeer vriendelijke Fries. Hij is van zichzelf wat flegmatiek maar laat zich makkelijk corrigeren en hij wordt steeds sneller! Het is geweldig wat een ontwikkeling dit paard in de 2 maanden dat hij hier staat, heeft doorgemaakt.

Uiteraard veel respect voor zijn eigenaar, want ook voor Pascale Degroote geldt, niets is te gek voor haar zwarte God. Ze komt 4 keer per week uit België om zijn vorderingen te volgen en is laaiend enthousiast. Ze heeft met regelmaat tranen van geluk als ze Jinse door de baan ziet gaan! 

Lengte in de hals → achterbenen onder het lichaam! 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk