Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Bram is een 10-jarige Friese hengst die vrijdag 16 maart bij ons in training is gekomen. De reden dat Bram bij ons in revalidatie training staat is omdat hij depressief is en, zoals zijn eigenaar het mooi zegt, “absoluut geen behoefte heeft aan werk”. Hij loopt makkelijker op zijn achterbenen dan vanuit zijn achterbenen ?.

Daarnaast heeft Bram een huidprobleem, snel last van schimmel en allergische reactie bij verkeerd voeren, metaal en fleece.

Bram heeft de laatste 7 jaren alleen gestaan en we zijn dus begonnen met hem een maatje geven, onze aller geweldigste Sjoko. En daar werd Bram heel blij van!

Natascha Bos gaat aan de gang met de voeding en supplementen om hem van binnenuit op celniveau te helpen. Maar omdat hij erg heftig reageert op alle veranderingen, krijgt hij de eerste 2 weken even alleen onbeperkt hooi.

Gisteren is onze dierenarts / osteopaat / chiropractor / cranio sacraal therapeut / Jack Meagher therapeut en kinesiologe Linda van Diepen geweest en heeft hem zijn eerste behandeling gegeven. Daarnaast zijn gisteren ook zijn achterijzers verwijderd.

Na een week aan de hand stappen gaan we onder het zadel kijken of we hem wat meer in balans kunnen brengen om hem stap voor stap te leren zijn lichaam anders te gebruiken. En, heel belangrijk, alleen van hem te vragen wat hij fysiek en mentaal kan bolwerken.

Bram is een prachtig, zeer aansprekend en lief paard en ik kijk er dan ook enorm naar uit om met hem aan de slag te gaan.

Wordt vervolgd!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk