Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Deze week kregen we bericht van de eigenaren van Z dat Z na een periode van rust in de zomervakantie weer rustig aan het werk is gezet en dat ze het super doet. Iedereen is heel tevreden over hoe het gaat. En dat is natuurlijk geweldig nieuws! 

Omdat de eigenaar heeft gevraagd het paard van onze website te verwijderen, hebben we alle gegevens die kunnen leiden naar paard of eigenaren, verwijderd. 

We hebben Z een aantal keer getraind maar ze voelt zo slecht (veel moeite met balans en zowel voor als achter onzuiver) dat we haar niet verder willen trainen. Het voelt gewoon niet goed en ook onze vaste DA Linda van Diepen heeft haar onder het zadel gezien en vindt haar op dit moment niet trainbaar. 

In overleg met de behandelend DA en fysiotherapeut / chiropractor hebben de eigenaren besloten Z na de vakantie een scintigrafie te laten ondergaan om zo hopelijk meer duidelijkheid te krijgen over haar lichamelijke toestand.

We hopen voor iedereen dat Z straks weer goed en in comfort kan bewegen!

Z staat vanaf zaterdag 1 juli bij ons in training. Z heeft juni dit jaar de diagnose kissing spines (T14 – 18) en artrose in de hals (C56, C67) gekregen.

Dit is wat de eigenaar schrijft over hun merrie;

"Z is een KWPN merrie (2004)) die wij sinds mei 2015 in ons bezit hebben.

Wij hebben haar aangeschaft voor onze dochter (toen 15 jaar) die de overgang maakte van pony naar paard en een paard wilde waar ze verder mee kon komen in de dressuursport.

Z is een super lieve en werkwillige merrie waar we heel blij mee zijn. Mijn dochter kon er vanaf het begin gelijk heerlijk mee weg rijden. Ondanks dat Z al M2 was geklasseerd zijn wij weer helemaal opnieuw bij de basis begonnen en zijn ze samen in de B begonnen en in 1,5 jaar tijd zijn ook zij nu M2 geklasseerd.

Vanaf het moment dat ze L/M niveau gingen trainen begon het steeds lastiger te worden en dit gaf Z aan door steeds meer te gaan steigeren. Vanaf het begin was ze al scheef en trainde we op recht richten (en meer balans), hier zagen we wel duidelijk vooruitgang in maar met de M oefeningen wilde ze maar niet meer vanuit de achterhand zakken en was er ook geen constante aanleuning.

Ondanks een aantal keren fysio werd Z nog steeds niet voldoende los en in balans door haar lijf. Na te zijn overgestapt naar een andere instructie kregen we dit nog steeds niet voldoende voor elkaar en hebben we op haar advies Z röntgenologisch en klinisch laten onderzoeken door een sport dierenarts afgelopen maand in juni. Hier is geconstateerd dat er artrose in de hals aanwezig is en achter op de rug een lichte mate van kissing spines. Na medische behandeling en wederom fysio konden we haar weer rustig oppakken met aangepaste training. Maar omdat we geen risico willen lopen dat we het per ongeluk fout zullen doen en om zeker te weten dat de training juist gebeurt, hebben we besloten Z bij Mireille in revalidatietraining te zetten. We begrijpen dat dit zeker een proces van maanden is maar we hopen onze Z toch zo snel als mogelijk weer thuis te hebben zodat mijn dochter weer lekker aan de gang kan."

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk