Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Zada is er even tussenuit geweest. Ze had een trap gehad met als gevolg een nare wond die gehecht moest worden op haar bovenbeen. Na genezing moest ze natuurlijk eerst behandeld worden en ik ben haar nu sinds begin juni weer 3 keer per week aan het rijden.

Omdat Zada heel moeilijk in de aanleuning is ben ik afgelopen week begonnen met haar bitloos te rijden. In eerste instantie werd ze enorm boos maar later ging het best goed. Ik ben benieuwd hoe zich dit gaat ontwikkelen! Een foto volgt! 

Lieve, mooie, bijzondere Zada. Wat een fijn paard! Ja hoor, ze is er nog steeds en zowel Mireille als Marja genieten volop van deze fijne merrie. 

Marja is de afgelopen maanden enorm gegroeid in haar rijden en begeleidt Zada super. De links/rechts balans is bij beiden volledig bevestigd en we werken nu aan een steeds mooier horizontaal evenwicht. Niet altijd makkelijk voor Marja met haar zeer gevoelige merrie, maar het gaat steeds beter! 

Marja heeft besloten dat Zada voorlopig bij ons blijft wonen. Zeker nu Marja haar andere paard, Cassidy, ook hier staat om op te knappen en later ook hier gerevalideerd zal worden. 
Het plan bestaat om Zada door Mireille uit te laten brengen, maar voor het zover is, moet ze eerst nog veel sterkte worden. Wij zullen haar de komende tijd 2 a 3 keer in de week blijven rijden en Marja 2 keer. Meer is voor Marja niet haalbaar vanwege de grote afstand van minimaal 1.5 uur enkele reis. 

Zada staat ondertussen al weer ruim 2 maanden bij ons in training en ze blijft nog een maand. En dat vinden wij niet erg! Wat een fijne merrie is Zada!! Ze is super sensibel en wiebelig. Dat maakt het niet perse makkelijk, maar oh wat een fijn gevoel als alles klopt!

Marja is een echte springruiter en zo makkelijk als ze over hoge hinderninssen vliegt, zo moeilijk was het voor haar om haar manier van rijden aan te passen. Dat is dan ook de reden dat Zada nog niet naar huis is. Zada is er al eventjes klaar voor, nu Marja nog! ;-). Maar Marja heeft net als Zada een geweldige instelling en de kwartjes zijn de laatste paar weken aardig gevallen.We hebben er enorm veel respect voor dat Marja Zada pas mee naar huis wil nemen als ze echt zeker weet dat ze het thuis ook zonder begeleiding samen kunnen.

Toppers zijn deze dames!! 

Zada, is een 13 jarige spring gefokte merrie (Murano x Emilion). Zada staat sinds 14 maart 2017 bij ons in training.

Dit is wat de eigenaresse Marja schrijft over waarom Zada bij ons in training staat.

“Vanaf haar 4e jaar ben ik de trotse eigenaresse van dit prachtige maar o zo gevoelige paard.

Er zijn verschillende redenen dat ik ervoor gekozen heb haar bij iemand anders in training te zetten. Eén daarvan is dat de verstandshouding tussen ons zodanig verstoord is dat fijn en relaxt rijden voor beide niet meer mogelijk was.

Ik heb haar de eerste paar jaren altijd als enigste paard gehad om te rijden. Op een gegeven moment kwam er een tijd van blessures,  ‘vage’ klachten en behandelingen waardoor ze er steeds uit was. In die tijd heb ik mijn andere paard gekocht, en daarbij ook schijnbaar onbewust mijn rijstijl veranderd.

Ik ging niet meer paardrijden op gevoel, en de manier waarop ik reed was niet juist. Ik was niet meer op mijzelf aan het letten maar altijd alleen op mijn paard. Zo als ik met Zada altijd heel goed moest opletten dat ik niet in de weg zat (anders merkte je het snel genoeg) was dat bij mijn andere paard niet zo.

Zada had mentaal een aantal flinke opdonders gehad van ‘de medische molen’. Deze 2 factoren zorgden ervoor dat Zada veranderde van een opgewekt, vriendelijk en werkwillig paard met een mega instelling, naar een chagrijnige en afstandelijke merrie die mij liever zag gaan dan komen. Niet zo vreemd als ze constant signalen afgeeft, maar die keer op keer compleet genegeerd worden…..

Onze band was zó verstoord, er moest iets veranderen wilde ik ooit weer normaal met haar kunnen gaan rijden.  Verkopen was voor mij absoluut geen optie. Het leek me een goed begin om Zada in een andere omgeving neer te zetten, andere stal, andere mensen, andere paarden. Zodat ze kon resetten en op de juiste manier weer kon gaan beginnen, een frisse start.

Zada is in korte tijd ontzettend veel verbeterd. Elke dag wordt ze een stukje rechter en sterker. Mireille en Anja zijn super goed met haar aan het werk, ze pakt het zo ontzettend snel en goed op. Ik had haar niet op een betere plek kunnen zetten. Ze houden rekening met het paard en laten Zada echt in haar waarde.

Ik ben heel blij dat ze weer goed in haar vel zit, echt happy is en je tevreden aankijkt. Ze heeft weer rust dat kan je zo mooi in haar ogen zien. Ontzettend trots ben ik op deze mooie witte kanjer, ik ben ervan overtuigd dat het deze keer goed gaat komen.

Ik hoop dat ik net zo snel een juiste rijstijl kan vinden. Samen met Mireille moet dat in ieder geval gaan lukken.  Eerder gaat Zada niet mee naar huis, haar zo houden en de klik weer terug vinden is het belangrijkste.

Luister naar je paard en blijf dat doen, wees bewust van hoe je rijdt, dat is wat ik van Zada heb geleerd, zij zijn uiteindelijk de beste leermeesters.”

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk