Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

 Gio (2011)  is een prachtige en heel zachtaardige ruin van Aqiedo en woont bij ons op stal. Gio wordt sinds juli 2018 fulltime getraind door Mireille. 

Toen duidelijk werd dat we gingen verhuizen naar Empe, heeft Sandra besloten Gio niet mee te laten gaan. Het is voor Sandra dik 1.5 uur enkele reis en ze wil haar paard gewoon niet zo ver weg hebben. En natuurlijk hebben we daar alle begrip voor! 
Gio woont nu ongeveer bij Sandra om de hoek op een heel fijne plek en Sandra is Gio zelf weer aan het rijden. 
Ik mis hem, had hem heel graag mee genomen, maar het is ook helemaal goed zo. Het is fijn af en toe foto's toegetuurd te krijgen en te horen hoe goed het gaat. Ik ben trots op ze! 

Gio doet het goed!! 

30 augustus heeft Carolien Munsters van MoxieSport de zg. Nulmeting bij Gio afgenomen. Aan de hand daarvan heeft ze een trainingschema opgesteld dat we sinds 1 september volgen. 
Na Great George en Gabriel is Gio het 3e paard die we optrainen met behulp van Carolien. En dat bevalt ons echt geweldig!

Met Gio trainen we duur-draf, kracht-galop en kracht-draf (balkjes). Dit natuurlijk afgewisseld met de zo nodige hersteldagen. Heerlijk om op deze manier te trainen. Carolien kijkt iedere 2 weken met de metingen mee (online) en aan de hand van haar bevindingen passen we evt. de training wat aan. 

Ik ben heel blij met Gio, we passen heel goed bij elkaar en we zijn in de afgelopen maanden echt een combinatie geworden. We zijn nu  wat aan het oefenen in vreemde bakken en binnenkort neem ik hem eens mee voor een wedstrijdje HC.  

Wordt vervolgd!

Omdat Sandra enige maanden geleden heeft besloten om wegens omstandigheden Gio voorlopig niet te rijden, werd hij de laatste tijd voornamelijk ingezet als leerpaard bij de Leergang Technisch Trainen en bij de Workshops Longeren (Enkele en Dubbele lijn). 

Gio is daar super voor. Hij kan de ruiter / longeerder een geweldig gevoel geven. Maar ik had steeds het gevoel 'wat zonde van dat paard". 

Sandra en ik zijn eens om de tafel gegaan en daar is uitgekomen dat ik Gio voorlopig ga rijden en als alles goed gaat uit ga brengen. Ik ben daar heel blij mee! Nu De Rechter met pensioen is had ik naast de trainingspaarden 'maar' 1 paard echt voor mezelf, de geweldig Great George. En Gio is dan wel niet van mijzelf, zo voelt het wel want ik mag alles met hem doen! 

Sandra, dankjewel voor je vertrouwen. Op naar een mooie samenwerking en naar een steeds mooiere en sterkere Gio!

Gio wordt, zoals alle paarden bij ons, getraind op basis van balans en ontspanning. Dat betekent dat als hij in de verticale balans is en voldoende actief, hij zich kan ontspannen en dat uit zich in nageeflijkheid. 

Nu was Gio ineens een beetje moeilijk aan het doen bij Sandra. Eerst dachten we dat hij ergens last van hard, toen dat het zadel niet meer goed lag TOT we er achter kwamen dat hij stopte zodra hij ook maar ietsiepietsie op de rechter schouder viel. Tja, hij heeft natuurlijk gelijk maar dat maakte het niet heel makkelijk voor Sandra!

Anja heeft hem eenvoudig kunnen corrigeren in zijn balans en nu is het de schone taak aan Sandra om het op de milimeter goed te doen. Doet ze dat, dan wordt ze beloond met een heerlijk ontspannen paard. Maar ohjee als ze een foutje maakt, dan staan ze samen stil....

Natuurlijk echt niet altijd leuk zo'n gevoelig paard en al helemaal niet altijd makkelijk, maar wat een GEWELDIGE LEERMEESTER is hij! 

Gio is normaal al aardig rond en nu met al die grasje in zijn buik helemaal!! En dat hij weer even uit het werk was door een kleine blessure helpt ook al niet. Gelukkig is hij nu weer aan het werk en wat doet hij het goed. Trots op Gio en op Sandra!

Mooie fijne Gio gaat goed! Zo goed dat Sandra hem nu 3 x per week narijdt en dat gaat steeds beter. Sandra is aan het leren Gio rechtop te houden en dit vooral in stap. Gaat het in stap goed, dan doen we kleine stukjes draf. Heerlijk om Sandra met een smile van oor tot oor op haar grote trots te zien rondrijden!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk