Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Dexter ziet er uit als een jonge God! 

Maar.....  helaas kan zijn lichaam zich niet goed houden. Zelfs met de geweldige begeleiding die paarden hier krijgen van onze TOP specialisten, krijgen we het niet voor elkaar om Dexter stabiel te houden. Hij heeft vaak en grote terugvallen. Waarbij hij dan blokkades all over heeft, heel pijnlijk in zijn rug is en zijn hele lichaam als een kaartenhuis in elkaar stort. In de afgelopen 3 jaar is dit vele malen gebeurd en Jolien heeft besloten dat het genoeg is zo. 

Dat doet pijn....en ik wilde er eerst ook helemaal niet aan. Maar ze heeft gelijk. Hij heeft alle kansen gehad en als het lichaam na 3 jaar lang van alles het beste, iedere keer zulke zware terugvallen heeft, dan is het niet eerlijk meer voor hem... 

Als een paard er goed uitziet wil dat niet per definitie zeggen dat het geen pijn heeft....

Dexter, Stal Mireille Lienden Vandaag zijn weer nieuwe standfoto's van Dexter gemaakt en het is echt ongelooflijk hoe prachtig hij er uit ziet.

Wat een metamorfose heeft dit paard ondergaan! Ook mentaal is hij enorm veranderd. In het werk doet hij het ook steeds beter.

Dexter krijgt steeds meer vertrouwen in zijn eigen lijf en zijn balans verbetert met de week. 

 

Dexter gaat goed. Zo knap hoe hij van zijn lange uitgerekte stuwende lijf een dragend geheel maakt! In stap heeft hij nu een super balans en de draf gaat ook steeds beter. Zo geweldig gaaf om te zien!

Ondertussen rijdt Jolien haar Dexter 1 a 2 keer per week na. Voorlopig alleen in stap want dat is moeilijk genoeg. Houdt Jolien Dexter niet rechtop, dan krijgt hij stress en gaat hij rennen. Opperste conentratie dus bij zowel Jolien als bij Dexter om het goed te doen. Jolien voelt steeds beter waar ze naar toe moet en krijgt dat ook steeds makkelijker gevonden. 

Wij zijn trots!!

Dexter is na een korte pauze in janauri vanwege maf doen in de paddock, al weer een aantal weken in training. En dat gaat fijn!

De training bestaat nog altijd uit veel stappen en maar kleine stukjes draven. Als Dexter moe wordt kan hij zich namelijk niet meer dragen en dat betekent; rug hol, achterbenen stuwend achter zijn lichaam, de voorhand in lopen. En dat is precies wat we niet willen! 

dexter eind Maart 2016Dextereind Januari 2017

Het is mooi om te zien hoe dit kleine werk, wat voor velen als amper werk zou worden bestempeld, hem sterker en mooier maakt! 

Dexter is een heeeeeeel looplustig paard. Hij wil het liefst hard, met zijn achterbenen volledig stuwend en zijn lichaam zo lang mogelijk. En nu moet hij langzaam met zijn achterbenen onder zijn lichaam. Dat valt niet mee! Daarom doen we echt heel kleine stukjes en geven we hem echt de tijd om de nieuwe manier van bewegen te kennen en te kunnen. Dus veel klein stappen, klein en bij elkaar draven en tussendoor vaak rusten! Het is altijd bijzonder om te zien met hoe weinig werk de paarden enorm verbeteren.

Ook bij paarden is less meestal more!

Helaas had Dexter zich even te veel uitgesloofd in de paddock en was hij ineens achter pittig kreupel, maar na een behandeling en alleen stappen gaat het nu weer goed. Hopelijk volgende week van Linda groen licht om weer rustig verder te gaan met de training.

Dexter is een 8 jarige ruin van Voice x Zeoliet. Dit schrijft eigenaresse Jolien Koole over Dexter.

“Dexter was M2 startgerechtigd toen ik hem kocht en liep oefencross en oefenspringen. Omdat Dexter al snel na aankoop een ontstoken pees had linksvoor, is van echt opstarten niets terecht gekomen. Een periode van rust in een groeps-loopstal met uitloop volgde en vanaf maart kwam Dexter op Stal Mireille. Onder begeleiding van de specialisten daar, met 24/7 weidegang in een stabiele kudde, kwam het echte herstel. Want de peesblessure stond niet op zichzelf, maar was het gevolg van compensatie door ander lichamelijk ongemak. Allerlei zaken die later aan het licht kwamen. Ondanks de moeizame start en alle zorgen om zijn gezondheid, heb ik er altijd vertrouwen in gehouden dat het goed met hem gaat komen. Nu zijn we 1,5 jaar verder en start eindelijk de revalidatietraining!”

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk