Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Sjoukje

De laatste week training heeft Paulette lessen gevolgd met Sjoukje. We hebben tijdens de lessen vooral gewerkt aan Sjoukje van haar rechter schouder af te halen. Eerst moest Paulette leren voelen dat Sjoukje dit deed en vervolgens wat ze kon doen om haar recht te zetten. En dat ging goed! Paulette kan thuis zeker verder met de oefeningen waar we hier aan gewerkt hebben. En mijn leerling Wendy Zwartjes zal de dames thuis verder begeleiden. Top!

Sjoukje is nu 3.5 week in training bij ons. Sjoukje is niet heel erg scheef, maar heeft wel veel moeite met op eigen benen lopen. Ze plakt op beide handen graag aan de hoefslag en haar hoofd zelf dragen doet ze ook liever niet. 

Gezien haar leeftijd (ze is 19) doen we kleine stukjes. Ik zet haar recht en kijk of ze dat een stukje zelf kan vasthouden terwijl ze ook nog zelf haar hoofd draagt. En ondanks haar leeftijd merk je dat het steeds een beetje beter gaat!

Ook op oudere leeftijd kun je een paard leren zijn / haar lichaam anders te gebruiken, maar begin klein!

Sjoukje en Fee op reis....in beweging...en op weg naar de oprechte oplossing

Sjoukje en Fee komen in training bij Mireille en Anja omdat ik er in geloof dat hun manier van trainen –rechtrichten volgens de klassieke dressuur- mijn paarden zal helpen om hun scheefheid te corrigeren zodat ze weer blokkadevrij gereden kunnen worden.

Fee, de NRPS-merrie ging steeds meer spanning vertonen tijdens het rijden en werd ook behoorlijk schrikachtig tijdens de buitenritten. Sjoukje, de Friese merrie, buigt moeilijk naar rechts en is heel duidelijk scheef.

Het is mijn wens om straks weer relaxed zonder spanning op beide paarden te kunnen rijden waarbij zij zelf ook plezier hebben in het werk en op een verantwoorde wijze gereden worden zodat we nog vele jaren samen kunnen genieten. Ook vind ik het een uitdaging om mijn paarden in een geheel andere omgeving te zien. Volgens mij vindt Fee het geweldig om in een grotere kudde te zijn. Het is genieten wanneer je op het eerste filmpje de kennismaking van Fee en Sjoukje met twee stalgenoten in de paddock ziet. Fee flirt er duidelijk op los met shetlander Sjoko en laat de mooiste bewegingen zien! Sjoukje beweegt trots rond. Wat een kans om het potentieel van deze paarden tevoorschijn te zien komen in de warme omgeving van Mireille en Anja!

Paulette van Hezik

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk