Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

15 januari 2016

Sjoukje en Fee op reis....in beweging...en op weg naar de oprechte oplossing

Sjoukje en Fee komen in training bij Mireille en Anja omdat ik er in geloof dat hun manier van trainen –rechtrichten volgens de klassieke dressuur- mijn paarden zal helpen om hun scheefheid te corrigeren zodat ze weer blokkadevrij gereden kunnen worden.

Fee, de NRPS-merrie ging steeds meer spanning vertonen tijdens het rijden en werd ook behoorlijk schrikachtig tijdens de buitenritten. Sjoukje, de Friese merrie, buigt moeilijk naar rechts en is heel duidelijk scheef.

Het is mijn wens om straks weer relaxed zonder spanning op beide paarden te kunnen rijden waarbij zij zelf ook plezier hebben in het werk en op een verantwoorde wijze gereden worden zodat we nog vele jaren samen kunnen genieten. Ook vind ik het een uitdaging om mijn paarden in een geheel andere omgeving te zien. Volgens mij vindt Fee het geweldig om in een grotere kudde te zijn. Het is genieten wanneer je op het eerste filmpje de kennismaking van Fee en Sjoukje met twee stalgenoten in de paddock ziet. Fee flirt er duidelijk op los met shetlander Sjoko en laat de mooiste bewegingen zien! Sjoukje beweegt trots rond. Wat een kans om het potentieel van deze paarden tevoorschijn te zien komen in de warme omgeving van Mireille en Anja!

Paulette van Hezik

Helaas is de trainingsweek van Fee en Paulette anders gelopen dat ik had gehoopt. Na de eerste rit bij ons werd het Paulette duidelijker dan ooit dat ze nooit een goede combinatie zal gaan vormen met Fee. Fee is te sensibel en moeilijk voor Paulette. Dat is natuurlijk heel verdrietig voor beiden, maar ook goed om achter te komen. 

Paulette heeft besloten om een baasje voor Fee te gaan vinden die een betere klik met haar heeft. Mijn leerlinge Wendy Zwartjes zal Fee tot die tijd bij Paulette thuis blijven rijden. 

Soms gaan dingen zo. In dit geval ligt het niet aan het paard en ook niet aan het baasje, soms is er gewoon geen goede combinatie. 

Kleine Fee is nu 3.5 week bij ons in training. En wat is ze een fijn paard! De eerste 3 dagen heb ik horsemanship met haar gedaan. Fee is een zeer dominante merrie die geen idee had waarom ze niet over mij heen mocht lopen... Na het maken van wat basisafspraken ben ik haar gaan rijden. 

Direct werd duidelijk waar de spanning vandaan kwam; ze is behoorlijk scheef en laat zich volledig op haar linker schouder vallen. Als dat gebeurt krijgt ze stress. Logisch!

Fee laat zich super in haar scheefheid corrigeren. En zodra ze rechtop is en ze zich kan ontspannen, merk je dat aan alles. Haar tempo komt terug, haar lijf wordt zacht, ze gaat nageven, zachtjes briesen en je voelt haar bewegingen onder je veranderen. Haar vacuum gezogen onderlip laat ze los en haar ogen gaan van angstig naar zacht en vol vertrouwen. 

Wat een fijne merrie!

De aankomende week zal Paulette lessen met Fee volgen. Leuk!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk