Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

El Escquido Revalidatie training Stal Mireille El Esquido is een 7-jarige Arabische ruin en werkelijk een plaatje! Daarnaast super super sensibel en in ’t verleden tot op het bot beledigd. Dat maakt het niet makkelijk om met deze jongen te werken, maar als je het met rust doet en hij vertrouwt je, dan doet enorm zijn best uit te voeren wat je hem vraagt.

Zoals veel Arabieren heeft ook El Escquido een wat holle bovenlijn met een hoog kruis. Hij is snel strak in de rug en heeft moeite met de galop.

We hebben dus wat om aan te sleutelen dus, leuk!

Ook dit jaar kwam deze mooie volbloed Arabier een weekje in training. De eerste training voelde hij slecht aan. Hij wilde moelijk lopen en ging zelfs nu en dan in de stop, waar ik hem overigens wel weer redelijk goed uit kon krijgen. 

Omdat ik vorig jaar ook al mijn twijfels had bij zijn zadel, hem de 2e rit eens met een zadel van ons (een Lauriche in dit geval) gereden. En ik had echt direct een ander paard onder mijn kont! Wat een verschil, echt enorm! Hij liep met veel meer gemak door zijn lijf, hield veel minder in en heeft zelfs niet gedreigd om te stoppen. Ik was overtuigd, hoe goed het zadel hem volgens verschillende mensen ook zou passen, hij vond het niet prettig! 

De rest van de week met ons zadel door gereden en hij werd met de dag fijner. En zondag is hij dan weer naar huis gegaan voor een welverdiende vakantie na aardig wat endurance kilometers in de benen.

Hopelijk komt hij volgend jaar weer terug! 

El Escquido heeft 2 weken bij ons in training gestaan. Doel was om de galop te verbeteren, maar we zijn niet aan de galop toe gekomen. Escquido had nog nooit in balans onder het zadel gelopen, dus daar zijn we de afgelopen 2 weken in stap en draf mee bezig geweest. Op dag 1 begreep hij nog niet veel van het laten verplaatsen van zijn gewicht, maar de 2e dag al liep hij hele stukken rechtop en ontspannen!

Ik vond het heerlijk om met deze knappe man te werken. Hij is super sensibel en dat is luxe rijden! Daarnaast is hij zeer intelligent en begreep heel snel wat de bedoeling was. Nu sterker worden in dit werk en dan komt de galop vanzelf!

Bedankt Juliette voor het vertrouwen en tot snel ziens!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk