Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Axel, Stal Mireille - Lienden Axel is op 28-05-2005 geboren en hij stamt af van Rhodium. Hij is de grote liefde van Charlotte Stolp.

 

Helaas was Axel te slecht om te worden gerevalideerd en is hij half november naar de eeuwige weilanden gerend.

Heel vaak komen mensen hun paard bij ons brengen na het advies van een dierenarts, om afscheid te nemen van hun paard of met de mededeling dat het niet meer goed komt en dat het betreffende paard nooit meer rijpaard zal kunnen zijn.

We weten dat we vaak de laatste strohalm zijn. Dus het is niet gek dat het soms gewoon echt te laat is. Maar het went nooit....

We hebben veel respect voor de beslissing die Charlotte voor Axel heeft gemaakt. Ze heeft het enige eerlijke voor hem gedaan, hoe moeilijk ook. Axel heeft nu geen pijn meer.....

Charlotte; “Toen Axel anderhalf jaar geleden op de manege in Maarn kwam was ik meteen verkocht door zijn lieve, rustige karakter en zijn mooie uitstraling. Al gauw was hij van mij en mijn geluk kon niet op. We hebben samen buitenritten gemaakt en dressuurlessen gevolgd maar al snel werd duidelijk dat er iets niet in orde was. Hij liet zijn rug moeilijk los en liep altijd erg stijf aan het begin van een les. Op een gegeven moment kwam er steevast een bok bij het aan galopperen en al na een half jaar konden we eigenlijk niet echt meer rijden.

De osteopaat verwees ons door naar Schalkwijk voor foto’s en daar kwam helaas de diagnose kissing spines uit. De foto’s lieten zien dat er precies onder het zadel een aantal doornuitsteeksels aan elkaar gegroeid zijn. Ook zit er tussen sommige doornuitsteeksels te weinig ruimte waardoor ze tegen elkaar aan schuren bij verkeerd rug gebruik. De infiltratie injecties die hij toen gekregen heeft hebben niet veel gedaan. En na een periode van rust en opbouw bleef Axel kreupel draven.

Ik kreeg de tip om eens bij Stal Mireille te gaan kijken en dat heb ik gedaan. De rust, de ruimte, de omgang met paarden en de manier van trainen spraken mij erg aan en ik dacht bij mijzelf: “als we nog een kans willen hebben moeten we daar naar toe”. En dat hebben we gedaan. Met vertrouwen kijken we uit naar herstel.”

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk