Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Addington

Omdat de revalidatie van de pees bij Addington wel een paar maanden kan duren, heeft Sabine besloten om hem voorlopig weer dichter bij huis (Noord Holland) te zetten. Dan kan Sabine fijn iedere dag naar hem toe om hem te poesten, te knuffelen en met hem te wandelen. Heerlijk voor beiden!

Hopelijk herstelt Addington volledig zodat we later in het jaar alsnog met de training kunnen aanvangen. 

En wat blijkt uit weer verder onderzoek; Addington heeft een peesblessure die de kreupelheid verklaart! Nou, dat was wel het laatste wat iedereen, inclusief de dierenartsen, had verwacht. Daar blijkt maar weer uit HOE belangrijk goede diagnostiek is! 

Ad is behandeld met shockwave therapie en IRAP en krijgt daarnaast behandelingen van Linda. Dat in combinatie met rust gaat hopelijk zorgen voor goed herstel. Het zal een lang traject worden, maar baasje Sabine heeft werkelijk alles voor hem over. Respect!

Rust is bij ons nooit stalrust. Ad staat lekker 15 uur per dag in de paddock met vriendje Sjoko. En als het straks beter weer wordt mag hij 24/7 in de paddock en op het land. Hij is dus wel een blij paard!

Na opnieuw uitgebreid onderzoek op de kliniek blijkt Addington heel duidelijk kreupel aan de sprong LA. Daar zit een chippie maar het is nog niet duidelijk of dat ook de kreupelheid veroorzaakt. Nog weer verder onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Dat verdere onderzoek gaat volgende week plaatsvinden. 

Addinton staat ondertussen 11 weken bij ons. In die tijd is er qua training niets gebeurd. Hij staat eigenlijk onterecht onder het kopje "In Training" want hij wordt niet getraind omdat hij (nog) niet trainbaar is. Maar de 11 weken dat hij nu bij ons staat zijn niet voor niet geweest!

Addington is weer een blij paard geworden. Hij kwam hier met een behoorlijk ondergewicht en hij is nu mooi op gewicht. Daarnaast heeft hij de broodnodige behandelingen en rust gekregen die hij zo nodig had. Gelukkig hadden we een prachtige nazomer en heeft hij tot eind oktober in de weide gestaan met zijn vriendjes. En nu in de paddock met Job vindt hij ook heel fijn. 

Na overleg tussen Sabine, Sanne en ons is besloten om hem verder door Linda te laten behandelen. Linda is zo breed opgeleid en zo ervaren! Een paard met zulke grote problemen moet gewoon bij de beste zijn.

Na uitgebreid onderzoek van Addington en van alle alle diagnostiek die er al was, was Linda helaas niet positief over de toekomst van Ad. De behandelingen hebben welliswaar een losser paard opgeleverd, maar de problemen in de rug en de achterhand zijn nog altijd fors aanwezig. 

Half december zal Ad nog een keer uitvoerig worden onderzocht en naar aanleiding van die uitslag zal Sabine in overleg met Linda beslissen of het traject van revalidatie ingaan etisch verantwoord is of niet....

Spannende weken dus.....

Wordt vervolgd. 

Addington is afgelopen zondag bij ons gekomen, nadat hij vrijdag is behandeld door Sanne Steenhuisen van Equimotion (Dierenarts, Chiropractor en Dry needling). 

Uit eerder onderzoek is gebleken dat hij kissing spines (T14 t/m T18) heeft. Ook is LA op de foto geweest tot aan de knie, maar hier kwam niets uit. 

In 't kort de bevindingen van Sanne; 

  • Asymetrie van het bekken
  • Zeer slecht bewegen op zachte volte
  • Ontzettend kort beide achterbenen, LA nog erger
  • Galop is heel lastig
  • Harde volte; beter dan zachte volte, maar nog steeds erg kort
  • Beide achterbenen kruislings onderstappen heel moeilijk

Chiropractisch; paard zit vreselijk vast van kop tot staart. Bekken gebied en heupen dramatisch. Daar primaire probleem? Achterbenen optillen lastig, hele rug zit vast, CTO gebied zit vast, hals vnl links, schouders zijn stijf. Atlas en achterhoofd vallen mee. Evt. nader onderzoek / behandelen SI-gewrichten.

Paard is door Sanne behandeld maar ze heeft nog niet alles kunnen doen. Paard is voorlopig niet trainbaar. 

Omdat hij zoveel mogelijk vrij moet bewegen heeft Sabine besloten hem zo snel mogelijk bij ons te brengen. Hij staat hier de hele dag en zolang het mooi weer is ook de nacht, buiten. Gras, onbeperkt hooi, hapje stapje, zullen hem hopelijk goed doen. 

Over 3 weken komt Sanne hem weer bekijken / behandelen. Tot die tijd laten we hem vooral paard zijn en doen we iedere dag wat kleine oefeningetjes met hem. 

Al met al een heftig verhaal. Samen met onze specialisten gaan we kijken wat we voor dit paard kunnen doen. We houden je op de hoogte!

Addington of in het kort Ad (@) (2005) is een KWPN-ruin van Rhodium x Inspekteur. Hij is opgegroeid op een dressuurstal en sinds maart 2015 bij zijn huidige eigenaresse Sabine Schaaf. Ad was erg stijf en zat slecht in zijn bespiering. Toen dit na training niet verbeterde en Sabine verder onderzoek liet doen, bleek dat hij helaas kissing spines heeft.

Sabine; “ Ik wil heel graag proberen of hij door middel van goede spieropbouw en training zijn lijf weer op een goede manier leert te gebruiken in plaats van zichzelf vast te zetten. We zijn heel blij dat hij bij Stal Mireille mag beginnen aan zijn revalidatie. @ en ik gaan beiden een hele leerzame tijd tegemoet!”

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk