Stal Mireille
Slide background
"It isn’t about how many ribbons you win
  or how much money you make.
Life’s is about doing something you love
and never give up."
Slide background
Slide background
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

U-Star is een Neostan x Jazz en geboren in 2001. U-Star heb ik gekocht als zijnde staatsgevaarlijk. Hij is door de fokker en africhter verkocht aan een handelaar die hem de volgende dag zou vervoeren naar Engeland. Daar zou hij nog door een of andere cowboy geprobeerd worden en als dat ook niet zou lukken, zou hij daar afgemaakt worden. 4 Jaar oud.

Zowel de fokker als de africhtingstal die hem zadelmak hebben gemaakt wilden niets meer van dit paard weten. Hij moest het land uit, het zou nl. slecht voor hun naam zijn als hier iemand met hem zou verongelukken. De handelaar verkocht hem toch naar iemand in Nederland. Aan een meisje die hem terug heeft gebracht, na er 3 keer te zijn af getorpedeerd. En toen kocht ik hem.

Omdat ik geïnteresseerd was naar zijn afkomst heb ik de fokker en de africhter gebeld. En ben me werkelijk dood geschrokken van hun verhalen. De africhter vertelde me dat ik ECHT van hem af moest zien te komen. Hij was nl. erg vals en levens gevaarlijk. Ook was hij ontzettend lui en als ze hem daar doorheen probeerden te schoppen of slaan, dan ging hij als een gek tekeer. Alles hadden ze al geprobeerd, iemand erop met zweep, iemand achter hem met zweep, beiden slaan, maar hij ging niet meer. Hij beet zichzelf in de borst, liet zich vallen, ging vreselijk bokken en steigeren etc. Al met al, ik moest er van af want het was een echte klootzak. Maar ondertussen had ik hem dus al...

Ik nam hem mee naar Antoine en ben er daar voor het eerst opgegaan. Arm paard! Hij durfde niet te lopen. Was zo bang, was zo geslagen, dat hij zich voor alles afsloot. Aan de hand hebben we hem, met veel liefde en geduld, weer een beetje vertrouwen gegeven.

U-Star veranderde en ontpopte zich tot een super fijn en los paard. Ik heb hem opgeleid tot Z2 niveau (nooit uitgebracht omdat hij op vreemd terrein heel veel stress heeft en gevaarlijke dingen kan doen) en ondertussen gebruik ik hem al heel wat jaren als lespaard. Al vele mensen hebben op zijn rug voor het eerst mogen voelen hoe een paard hoort te voelen. Ik ben daar ape-trots op!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk