Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

VVV Texel kwam eind 2006 in ons leven. Op 2 juli 2010 heb ik hem naar de eeuwige weilanden gebracht. Ruim 3.5 jaar is hij bij ons geweest. 

Het verhaal van mijn kleine zwarte jongen is een bijzonder verhaal. 

Ferro was een zeer gecompliceerd paard. Hij was scheef op een manier die ik niet kende. Zijn kont stond gewoon scheef op de rest van zijn lijf. Door de spanning die dit gaf reageerde hij vaak heftig. Maar ook buiten het werk om kon hij Linke Loetje zijn. Antoine heeft me wel eens gezegd dat hij het zonde vond dat ik zoveel energie in zo'n paard stak. Maar zo'n 2 jaar later zei hij me ook dat dit paard een geweldige leerschool voor me was. Want rijtechnisch heb ik hem echt heel goed voor elkaar gekregen.

Wat ik niet beter heb kunnen maken is de warboel in zijn koppie. Ferro was een bang paard en kon heel heftig reageren. Niet zelden zijn mensen (ook ik) van hem af getorpedeerd en heeft hij mensen geslagen. Iedere keer weer verdedigde ik hem en wilde hem niet opgeven. Zijn reactie was uit angst en niet omdat hij een "slecht" paard was. Maar uiteindelijk moest ook ik inzien dat het me niet waard was mijn nek te breken of iemand anders het leven uitgeslagen te zien worden. En zodoende heb ik het zware besluit genomen afscheid van hem te nemen. 

Lief klein mannetje van me, dank je wel voor alles!! Ik heb je in mijn hart gesloten en daar zul je altijd voortbestaan.

Mireille

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk